Residència Tres Pins#SiJoHoFaigTuTambé

Les mesures de confinament a l’àmbit residencial d’atenció a persones amb disCapacitat han estat especialment restrictives apel·lant al fet de voler protegir la seva fragilitat de salut. L'excés de zel en el seu confinament ha fet que disposin de menys oportunitats de sortir al carrer i de mantenir contacte amb familiars i amics. També se’ls ha infantilitzat i tractat de persones immadures amb dificultats per interioritzar les normes de protecció i seguir-les. Aquest vídeo mostra que ells i elles sí que són responsables i respecten les mesures que s’han de prendre. Veure vídeoLa Residència Tres Pins per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta és un equipament que ofereix 27 places residencials. El centre que funciona des del 2012 forma part del Pla d'Equipaments de la ciutat de Barcelona elaborat per l'Ajuntament i la Generalitat. La gestió de la residència ha estat traspassada al Consorci de Serveis Socials de Barcelona, que l'ha adjudicat per concurs públic a Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials.

Es tracta d'un servei d'acolliment residencial amb caràcter permanent o temporal, que ofereix atenció integral a les activitats bàsiques de la vida diària per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta amb necessitats de suport extens.


Quins serveis presta?

Té per objecte la facilitació d'un entorn substitutiu de la llar, adequat i adaptat a les necessitats dels seus usuaris, en el qual es pugui potenciar el desenvolupament autònom de les aptituds bàsiques instrumentals i de la vida diària, prestant especial atenció al tractament dels trastorns de conducta. És a dir, ofereix atenció especialitzada per millorar la qualitat de vida i, sempre que sigui possible, per retornar al medi comunitari habitual.

Sistemes d'admissió: Els usuaris de la Residència Tres Pins hi accedeixen mitjançant resolució de la Direcció General de Protecció Social i Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, d'acord als criteris establerts en la legislació vigent.

Ubicació: La Residència Tres Pins està ubicada a la muntanya de Montjuïc i disposa d'una superfície construïda de 2.307 m2 i d'una zona exterior enjardinada de 1.540 m2. Està dotada amb els millors i més moderns elements constructius, que faciliten l'objectiu assistencial, educatiu i d'inclusió comunitària que té encomanat. Els sistemes adoptats per a la seva gestió segueixen els estàndards de qualitat propis de les empreses més punteres, d'acord a la normal ISO 9001:2008.

Usuaris i professionals del Centre de Dia i Residència Tres Pins i altres entitats del Consell de Persones amb disCapacitat del districte de Sants-Montjuïc han commemorat el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat amb un acte de sensibilització amb els alumnes de 3er i 4rt de primària de l’Institut Escola ARTS de Sants per educar en valors, donar visibilitat als drets de les persones amb capacitats diferents i reivindicar una mirada inclusiva sense prejudicis. Veure notícia

Dia Mundial de la Discapacitat 2020

Conciertem · Projecte de música inclusiva per fomentar la igualtat d’oportunitats

Des de 2013, el Conciertem promou la música com a mitjà de desenvolupament personal per combatre l’exclusió social de persones amb disCapacitat. Aquest projecte és una iniciativa de la Residència i Centre de Dia Tres Pins.

Veure vídeoContacte

Les Entitats interessades en ser beneficiaries del programa que es posin en contacte a través del telèfon o el correu electrònic.
Carrer Dr. Font Quer, 9-11
08038 Barcelona
Tel. 93 423 57 93
Fax 93 423 61 52
residencia3P@spcsocial.org

Enllaços d'interès

Horaris de funcionament, visites i permisos de cap de setmana

L'horari de funcionament de la Residència Tres Pins és continuat i, per tant, de 0h a 24h els 365 dies de l'any.

L'horari de visites als usuaris és els dimecres de 15h a 19h. Cal anunciar prèviament la visita, trucant al telèfon de la Residència.

Els permisos de cap de setmana són de divendres a diumenge, i els horaris de sortida i retorn són: de 18h a 20.30h, tant per sortir els divendres com per retornar els diumenges. En casos excepcionals, també es podrà convenir amb la Direcció del centre horaris i/o dies de permís diferents als establerts. Recordi que els permisos de sortida estan sotmesos al criteri de l'equip tècnic i d'atenció directa; per tant, li recomanem que s'asseguri que el seu familiar té permís de sortida abans de passar-lo a recollir.